2007. 12. 05.

ACM Unicorn Gen One EoTech 552 replika bemutató


Régóta szemeztem már ezzel a cutting edge holosight családdal, abból is kifejezetten az 552-es példánnyal, de mivel az eredeti darab olyan 130 000 Ft-os aranyáron érhető el, maradtak a replikák.

Ideális esetben a Hurricane, vagy a Laylax által gyártott változatot illett volna beszerezni a maga 40 000 forintos súlyával, azonban nagyon jó áron juthattam hozzá, így bepróbálkoztam egy all china made darabbal...

Az, hogy a Unicorn gyártja, csak az online boltok miatt tudható, hiszen a dobozon egy fillér infó nincs róla, kivéve, hogy hogyan kell szállítani. A csomagolással meg vagyok elégedve, tökéletesen fedő szivacságyban csücsül a doboz belsejében és még a grátisz AA ceruzaelemek is ott lapultak. A dobozból kivéve masszív, sérülésmentes játékszert tartottam a kezemben.


Az alap és a látómező külső borítása fémből, az elem/akkutartó és a lencséket körbeölelő részek pedig műanyagból készültek. Az üveg vastagsága fernek mondható, de nem árt bevágni elé egy plexidarabot.


A három gomb gumiból van. Picit nehéz kezelni, mert nem igazán lehet érezi, hogy mennyire kell megnyomni őket, hogy reagáljanak. Amúgy egy az egyben úgy működnek, mint a Hurricane nagytesó.


Bekapcsolni a felfelé nyíllal lehet, majd ugyanezzel növelni, vagy a baloldalon lévő lefelé nyíllal csökkenteni az öt erősségben állítható fényerőt. Az NV gombbal a piros és zöld szín között kapcsolgathatunk, a készülék jobb oldalán lévő csavarokkal pedig a célkereszt megfelelő pozícióját lőhetjük be.


Leszögezném, hogy ezeknek a replikának semmi közük az EoTech holografikus technológiájához, vagyis csak egy ahhoz hasonló, célkeresztet imitáló red-dotról beszélhetünk.


A Hálón több helyről lehetett olvasni, hogy az 552 "szellemesedik", ami annyit tesz, hogy a célkeresztből egyszerre többet látunk a lencséken. Ez sajnos az én darabomnál is így van, de teljes mértékben fényfüggő. A legerősebb fokozat napfényben egy picit már kevésnek bizonyul és ugyanennél a fokozatnál a vaksötét előhozza a szellemképet.

Ideálisan egy világos, közepesen világos szobában, maximum erősségen üzemel. A kinti láthatóságot az is nagyban befolyásolja, hogy milyen felületre rántjuk rá a célzót. Minél világosabb, annál kevésbé fog látszódni. Szerencsére a gyártó orvosolta a problémát és a második generációs darabok már tökéletesen működnek.
Mivel előre tájékozódtam, nem ért meglepetés és összességében azt kaptam, amire számítottam.


A lencse védelmét valahogy feltétlen érdemes megoldani és az elemekhez is szinte bármelyik sarki fűszeresnél hozzá lehet jutni.


A jó:
- EoTech 552 másolat
- Masszív
- Fém borítás és alapzat, akkutartó kar
- Könnyen felszerelhető
- 2db AA ceruzaelemmel működik
- Olcsó


A rossz:
- Nincs EoTech márkajelzés
- A gumi gombok picit nehezen állíthatóak
- Homályos / triplázott célkereszt bizonyos helyzetekben
- Lencse lehetne vastagabb
- Fényerő lehetne erősebb


A csúf:
- Bizonyos (alig látható műanyag) felületeken nem a legszebb az öntés