2010. 01. 22.

A Waterloo / A&K Masada állítólagos története


A PTS hivatalos közleménye szerint az éles Masada beharangozása után körülbelül egy évvel a Magpul PTS kiadott egy pályázatot amiben szabadúszó dizájnerek segítségét kérte az AEG megtervezéséhez. Ezután a Waterloo / A&K rengeteg pénzt ölt a projektbe és a fejlesztésekbe, de sehogy sem tudtak kapcsolatba lépni a PTS-sel. Mivel nem igazán akartak beletörődni, hogy a pénzből nem látnak viszont semmit, ezért elkezdték legyártani a Masada-t és különböző kiegészítőit....

Állítólag a múlt évben (2009) végül sikerült nekik felvenni a kontaktot a PTS-sel, akik végül megkötésekkel hivatalosan is elkezdték támogatni a Waterloo / A&K variánst. Az A&K Masada ismertetőjelei a fegyvertest oldalain látható specifikus márkajelzések és egy PTS hologram matrica. Az A&K továbbá garanciát is vállal a már hivatalosan is elfogadott fegyverre.


Számomra alapvetően két dolog nem stimmel ezzel a sztorival. Hogyhogy a Waterloo/A&K nem tudott kapcsolatba lépni a PTS-sel? Még én is kapcsolatba tudnék lépni velük, ha küldenék nekik egy egyszerű e-mailt. Másodszorra pedig, ha a Waterloo / A&K beszüntette a klónozást, akkor hogy lehet, hogy a Waterloo hivatalos oldalán még mindig meg van hirdetve minden klónozott termék és továbbra is megvásárolhatóak. Sőt, azóta például még egy új hüvelyberakásos 120 rnd maglevel PMAG-et is piacra dobtak. Nem a PTS-nek kellett volna ezt megtennie? Valami itt nem kerek.