2019. 06. 05.

Gyors FN SCAR összehasonlítás - G&G, Dboys, Boyi



Ha már nálam járt a G&G, gondoltam lövök pár gyors képet. Színbeli és méretbeli különbségeket lehet megfigyelni, persze a G&G egy Light, a Dboys pedig egy Heavy, mégis vannak közös részegységek, melyeken nagyon látszik az eltérés.


További hasonlítási pontként egy jól ismert Dboys Light SCAR (Classic Army másolat) is odakellemetlenkedett a képekre. Aki nem tudná, ez volt az első airsoft SCAR replika, a második éles generációt másolja és azt is nagyon aránytalanul.


Ezeken a képeken rögtön látszik, hogy a G&G gázblokkja és lángrejtője mennyivel ormótlanabb, cserébe a szürke szín hitelesebb.




Markingok vannak a G&G-n, de azzal a 6 mm felirattal kiábrándítóak. Persze azt hiszem jobb mint a semmi, vagy egy random sorozatszám.


A SCAR H-n, ami egy VFC másolat, sokkal nagyobbak a válltámasz gombjai és ahogy megfigyeltem, nem azért, mert H verzió. Valamelyik gyártó jobban eltalálta az arányokat, de még nem tudtam rájönni, hogy melyik.


Mindkét SCAR harmadik generációs, de a hátsó irányzék az éles fegyver esetében is változott, így a G&G már tudott ehhez is alkalmazkodni.


Én nem mondom azt, hogy az egyik replika tutibb, mint a másik, de a G&G véleményem szerint egy nagyon ügyetlen szerkezettel oldotta meg a hozzáférést az akkuhoz. Először a válltámaszt kell két részre bontani és még a gumi talpat is le kell venni, hogy hozzáférhessünk a csatlakozókhoz.

A CA és VFC megoldás sokkal szimpatikusabb. A VFC/Dboys ugye olyan csatlakozásokat használ, melyek elrejtik a kábelt és ezáltal behajtott állapotban is élethűbb a replika.

Nem akarok túlságosan belemenni, hiszen nem is fényképeztem le ezt a részét, de a G&G fölösleges belső csatlakozásai ellenére is látszik a kábelezés behajtott állapotban. Könnyen becsípődhet a vezeték és egy akkucserénél nagyon kell figyelni, hogy el ne görbüljenek bizonyos alkatrészek. A G&G replikák általában jónak mondhatóak és míg az anyaghasználatra itt sem lehet panasz, ennek a SCAR-nak a válltámaszát egyszerűen túlgondolták.